De gouden koets van de Queen in Londen voor haar platinum jubileum.
Volledig scherm
De gouden koets van de Queen in Londen voor haar platinum jubileum. © Photo News

Weggeplukt uit een sprookje: het verhaal achter de 260 jaar oude koets van de Queen

Terwijl Groot-Brittannië het platina jubileum van de koningin viert, gaat voor het eerst in twee decennia een weelderige 260 jaar oude vergulde koets weer de straat op. Dit is het verhaal achter de sprookjeskoets van de Britse monarchie.

3 reacties

  • Dino VAN DER BRUGGEN

    2 jaar geleden
    Henri de meer. Artikel eerst goed lezen, de koets is niet gemaakt uit goud maar uit hout dat is verguld. Smelten zal niet lukken vrees ik.
  • Henri Demeer

    2 jaar geleden
    het goud versmelten, verkopen en het geld voor de armen .
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Alle respect voor het kunstwerk dat de koets is, maar op zich een vrij belachelijke en vooral kostelijke vertoning met zoiets door de straten trekken. Dit is niet meer van deze tijd, totaal niet. Wat voor meerwaarde geeft dat aan het land ? Wie heeft daar nu écht iets aan ? Niemand, zelfs the Queen niet, het ding hobbelt en schokt dat het een lieve lust is.
  1. Acteurs die koning Willem-Alexander en Máxima spelen, werden ook in het echt verliefd: “Opnames waren een dolle rit”
    PREMIUM
    tv

    Acteurs die koning Wil­lem-Alexan­der en Máxima spelen, werden ook in het echt verliefd: “Opnames waren een dolle rit”

    De Nederlandse koningin Máxima (52) en koning Willem-Alexander (57) moesten heel wat hindernissen overwinnen om met elkaar te kunnen trouwen. Dat ontdek je in ‘Máxima’, de Nederlandse versie van ‘The Crown’, zeg maar. Een modern sprookje, eentje dat ook voor de hoofdrolspelers uitkwam. De Argentijnse actrice Delfina Chaves (28) en haar Nederlandse tegenspeler Martijn Lakemeier (30) werden ook in het echt verliefd. Onze royalty-expert sprak met de twee op de première van de prestigieuze reeks in Amsterdam. “We zijn een team geworden.”
  2. Ongeziene veiligheidsmaatregelen voor jubileum van de Queen: “Elizabeth heeft 170 stalkers, 10 van hen zijn echt gevaarlijk”
    PREMIUM
    Royalty

    Ongeziene veilig­heids­maat­re­ge­len voor jubileum van de Queen: “Elizabeth heeft 170 stalkers, 10 van hen zijn echt gevaarlijk”

    Te land, ter zee en in de lucht. Zo kan je de veiligheidsmaatregelen die getroffen worden voor het jubileum van Queen Elizabeth (96) het best omschrijven. Omdat vrijwel alle royals tijdens de vieringen op één plek verzamelen, mag er niets aan het toeval worden overgelaten. Wat moeilijker blijkt dan gedacht, want donderdag werd de militaire optocht al even verstoord door demonstranten. “De ‘lone wolfs’ vormen het grootste gevaar, omdat zij zeer moeilijk gedetecteerd kunnen worden.”