Nooit meer smaakloze mozzarella. Kaasmeester Van Tricht test 10 soorten en kiest de lekkerste: “Smelt heerlijk weg op de tong”
Voor jou getestNiets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft de ultieme smaak- en bewaartips. “Kwalitatieve mozzarella begint te lekken als je erop duwt.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
Spaargids.be
Houdt jouw spaarrekening op te bestaan? “Opgebouwde voordelen neem je mee naar nieuwe rekening”
Elke bank kan vanaf deze zomer nog maximaal vier gereglementeerde spaarrekeningen aanbieden. Wil een bank een spaarrekening schrappen, dan moest ze daarover tegen eind april 2024 de klanten verwittigen. Valt ook jouw spaarrekening weg? Spaargids.be geeft een overzicht. -
-
PREMIUM
‘Groenten zijn gezonder dan fruit’ en ‘seizoensgroenten zijn altijd goedkoper’: welke 6 mythes over groenten zijn waar?
-
PREMIUM
Ferdaws (35) uit Gent is privéchef van sterren zoals Angelina Jolie: “Deze cheesecake eet ze zelfs als ontbijt”
Veel mensen hebben zich wellicht al eens afgevraagd hoé Hollywoodsterren er zo kunnen uitzien en welk eetpatroon ze daarvoor aannemen. De Gentse Ferdaws Mesbahi weet daar alles van: ze werkt in Los Angeles als privéchef voor tal van wereldsterren zoals Angelina Jolie en The Weeknd. “Ik kook volgens de Ayurvedische keuken”, legt ze uit. “Voeding is hier een medicijn voor lichaam én geest.” Ze vertelt hoe een typische werkdag eruitziet en verklapt het favoriete recept van Jolie. -
PREMIUM
Welke drank is het gezondst bij je ontbijt? Diëtist: “Dit drinken op lege maag verhoogt je metabolisme met 30%”
De ene zweert ‘s ochtends bij een kopje koffie, de andere gaat standaard voor matcha op de nuchtere maag. Maar welke drank helpt je metabolisme het best? En uit wat haal je het meeste energie? Diëtist Michaël Sels zet 6 populaire dranken op een rijtje, van water tot fruitsap, en bespreekt waar je de beste voordelen uithaalt bij het ontbijt. “Hiermee voel je jezelf energieker én verbetert je alertheid doorheen de dag.” -
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
PREMIUM
Studies tonen antidepressief effect van saffraan: hoe kan je het gebruiken om je beter in je vel te voelen?
-
PREMIUM
“Met een halve bol mozzarella of twee vingers fetakaas zit je al aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid”: welke kaas is nu écht het gezondst?
Parmezaanse kaas strooien we graag volop over onze spaghetti, we beleggen onze boterhammen met een plakje belegen kaas of werken onze salade af met Griekse feta. Lekker én vettig, maar welke kaassoort is nu het gezondst binnen dat grote assortiment? En wat betekent die 20+ of 40+ erbij? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 14 soorten op vlak van voedingswaarden en tipt hoe je de beste keuze maakt. “Eén handvol kaas bevat al gemiddel 85 kcal, het verschil zit in de details.” -
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
HLN Eten bundelt alle nieuwtjes uit foodie-land op één pagina. Wil je graag als eerste op de hoogte blijven van al dat lekkers? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief waarin al het smakelijke nieuws verzameld staat. -
PREMIUM
Rookaroma’s in producten zoals gerookte zalm en barbecuechips worden verboden, maar waarom pas over 5 jaar?