De Yellow Tigers op een archieffoto. ©  BELGA

Yellow Tigers boeken tegen Thailand eerste zege in Nations League volleybal

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 13) hebben zaterdag een 3-2 zege geboekt tegen Thailand (FIVB 15) in hun derde wedstrijd voor de Nations League. De setstanden in het Turkse Ankara waren 25-22, 18-25, 23-25, 25-21 en 15-13. Het was voor de Tigers hun eerste overwinning dit jaar in de Nations League.

Bron: BELGA

Het team van bondscoach Gert Vande Broek opende woensdag met een 3-1 nederlaag tegen Servië (FIVB 5). Donderdag werd van Europees kampioen Italië (FIVB 7) met dezelfde cijfers verloren.

Zondag volgt in de Turkse hoofdstad nog de wedstrijd tegen Turkije (FIVB 4). Voor de tweede week in de vierde editie van het landentoernooi trekken de Yellow Tigers naar het Filipijnse Quezon City. Daar zijn China (FIVB 3), Canada (FIVB 19), Polen (FIVB 12) en Bulgarije (FIVB 17) van 15 tot 19 juni de tegenstanders. Tijdens de derde week nemen de Tigers het vanaf 30 juni in het Canadese Calgary op tegen de Verenigde Staten (FIVB 1), Duitsland (FIVB 11), Nederland (FIVB 10) en Japan (FIVB 9). De beste acht van zestien deelnemende landen plaatsen zich voor de knock-outfase. Die staat van 13 tot 17 juli in Ankara op de planning.  

De Belgische volleybalsters zijn er voor de vierde keer op rij bij in de Nations League. In 2018 werden ze dertiende, in 2019 zevende en vorig jaar negende. Het eindtoernooi halen lukte hen nog niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer