Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Belgische videoartiest verbaast Simon Cowell met deepfake van zichzelf in ‘America’s got talent’

U kent Chris Umé misschien nog als de videoartiest die begin 2021 viraal ging met een deepfake van Tom Cruise. Diezelfde Belg heeft nu ook van zich laten spreken in America’s Got Talent, waar hij de juryleden aan het lachen bracht met een live zangprestatie van Simon Cowell … terwijl dat jurylid zelf toekeek.

jvh

Umé en zijn zakenpartner waren nog wat vaag toen ze tijdens de audities van het zeventiende seizoen van America’s Got Talent, dat afgelopen week begon, kwamen vertellen wat hun ‘talent’ was. Daarvoor hadden ze namelijk de hulp nodig van Daniel Emmet, een Amerikaanse zanger die vier jaar geleden al furore maakte in het televisieprogramma.

Pas wanneer Emmett begint te zingen en jurylid Simon Cowell simultaan op het grote scherm achter hem verschijnt, dat het talent van Umé duidelijk wordt: de Belg staat namelijk bekend om zijn deepfakes, technologie waarbij met behulp van artificiële intelligentie valse videobeelden van iemand gemaakt kunnen worden.

Terwijl Emmett het beste van zichzelf geeft, wil Cowell schijnbaar graag door de grond zakken, maar bij de andere juryleden én bij het publiek is het hilariteit troef. Al is Cowell na afloop wel lovend: “Is het ongepast om verliefd te worden op een deelnemer?”, zegt de notoir arrogante Engelsman grappend. “Het is vreemd, maar ik hou van je, Daniel. Ik heb altijd gezegd dat er zoiets bestaat als de perfecte deelnemer: een fantastische zanger die er geweldig uitziet. Wel, vandaag hebben we hem gevonden.”

Ook van de andere juryleden Heidi Klum, Sofia Vergara en Howie Mandel kreeg Umé het groene licht, we zullen hem later dit seizoen dus nog eens zien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER