Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Grootschalig proefproject rond vierdaagse werkweek van start: meer dan 3.000 Britse werknemers werken een dag minder voor hetzelfde loon

Meer dan 3.000 Britse werknemers starten in een proefproject met een vierdaagse werkweek, met behoud van loon. Het gaat om het grootste onderzoek naar een kortere werkweek ooit, dat wordt gevoerd door onder meer de universiteiten van Cambridge, Oxford en en Boston. 

15 reacties

  • Ann Verschueren

    2 jaar geleden
    "In ruil beloven ze 100% van de tijd actief te zijn"?? gaan de smartphones dan achter slot tijdens de werktijd? Wat met de koffiepauzes en de babbeltjes onder collega's?
  • Frank Janssens

    2 jaar geleden
    Op korte termijn gaat het goed lopen, na een langere tijd gaat de productiviteit weer omlaag.
  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Als je loon hetzelfde blijft zou je netto méér werk moeten afleveren om werkelijk 'productiever' te zijn.
  • jos vermeiren

    2 jaar geleden
    Nogal evident dat de resultaten van "enthousiaste proefpersonen" niet extrapoleerbaar zijn naar iedereen en dat het "even hard werken" wel zal afnemen na een tijdje. En dan zal men zich afvragen waar die hoge inflatie vandaan komt.
  • Jeroen Custers

    2 jaar geleden
    Aangezien de productiviteit gelijk moet blijven, dus hetzelfde werk dat men nu op 5 dagen doet in slechts 4 dagen, betekent dat automatisch dat de werkdruk zal stijgen en men dus 4 dagen met stress zal rondlopen. Sowieso zullen de werknemers als robotten moeten gaan leven op die 4 dagen, want ze moeten constant enkel en alleen met hun werk bezig zijn, pure mentale afmatting op het randje van slavernij.