Sociale woningen in het Oost-Vlaamse Hamme.
Volledig scherm
Sociale woningen in het Oost-Vlaamse Hamme. © Geert De Rycke

Vlaanderen telde vorig jaar meer dan 175.000 sociale huurwoningen

Eind 2021 telde het Vlaamse gewest 175.309 sociale huurwoningen. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). 

3 reacties

  • Anoniem

    2 jaar geleden
    En hoeveel sociale woningen staan al jaren leeg die perfect bewoonbaar zijn met enkele kleine ingrepen. De sociale bouwmaatschappijen worden bestuurd zoals alles in België, mensen die altijd klagen dat ze geld te kort hebben en zichzelf goed belonen. Er zijn genoeg mensen op de wachtlijsten die met een beetje ondersteuning en middelen de huizen zelf kunnen renoveren.
  • Kristine Delacourt

    2 jaar geleden
    Dat ze eens stoppen met de middenklasse uit te persen, zodat de mensen met een gewoon loon ook een gewoon huis kunnen kopen op de gewone markt. Zonder dat er een politiek systeem van bureaucraten nodig is om scheef getrokken situaties weer ‘recht’ te trekken (of te doen alsof).
  • Nadyne Hoogewys

    2 jaar geleden
    De hoogste tijd dat er meer sociale woningen gebouwd worden, zeker in kleinere steden zijn de huurprijzen heel hoog. Ikzelf wacht al meer dan 7 jaar, blij dat ik huurpremie heb anders zou het slecht aflopen