Rechts: Siphesihle Mntungwa.
Volledig scherm
Rechts: Siphesihle Mntungwa. © rv

“Ik kan niet meer”: bokser wordt verweten zijn tegenstander de dood ingejaagd te hebben en kampt met donkerste gedachten

BoksenDe Zuid-Afrikaanse bokser Siphesihle Mntungwa (27) zit bijzonder diep na het overlijden van zijn opponent eerder deze week. Op de sociale media wordt hij zwaar onder vuur genomen en verantwoordelijk gehouden voor de tragische dood van Simiso Buthelezi (24), die op het einde van de kamp in het ijle bokste. Mntungwa verdedigt zich, maar kampt ook met zelfmoordgedachten. “Ik heb Simiso niet vermoord. Het was een bokswedstrijd, die ik wou winnen om het leven van mezelf en dat van mijn familie misschien te helpen veranderen”, zegt hij.

2 reacties

  • Gerd Peeters

    2 jaar geleden
    Boksen is toch een geweldige sport hé, ze zitten daar maar op je hoofd te timmeren en dan hebben ze niks gedaan, hij wou alleen maar winnen, en hij heeft gewonnen en de andere is zijn leven kwijt.
  • Feline Noé

    2 jaar geleden
    Rip.. dit wil je nooit horen of zien in dit sport. Ookal is het een 'geweldadige' vechtsport, het is eentje dat vechters zo veel mogelijk beschermd en daarmee heel geliefd is. Hopelijk screenen ze meer sporters grondiger vanaf nu.