Beeld ter illustratie. Een combinatie van een cv-installatie met een warmtepomp. Bedoeling is dat dat soort warmtepompen de norm wordt bij nieuwbouw vanaf 2025.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Een combinatie van een cv-installatie met een warmtepomp. Bedoeling is dat dat soort warmtepompen de norm wordt bij nieuwbouw vanaf 2025. © ANP

Vlaanderen wil verbod op aardgasaansluiting bij nieuwbouw met een jaar vervroegen: verbod moet al in 2025 ingaan

Vlaanderen wil de uitfasering van aardgas versnellen door het verbod op aardgasaansluitingen een jaar vroeger in te voeren, meer bepaald in 2025 in plaats van 2026. Dat staat in een voorstel van decreet van meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld dat woensdag is goedgekeurd in de commissie Energie. Doel is om "een realistische versnelde stap richting defossilisering te zetten".

22 reacties

  • Jo Janssens

    2 jaar geleden
    Waarom niet inzetten op biogas en synthetisch gas.Synthetisch gas, gegenereerd door overproductie van wind of zonne-energie omzetten in waterstof. In combinatie met CO2 krijg je dan synthetisch methaan dat via het bestaande gasleiding netwerk kan aangeleverd worden.
  • Karel Prins

    2 jaar geleden
    Overweeg om in Marokko te gaan wonen
  • Jens Peeters

    2 jaar geleden
    houtkachel ok maar gasinstallatie niet omdat de EU in haar eigen voet schiet met rusland.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Een houtkachel en een open haard mogen nog altijd. Een hoogrendementsgasketel niet meer. Wat zou het meest vervuilen.
  • André Christiaens

    2 jaar geleden
    De burger word gestraft voor het gebruik van aardgas en Tinne Vanderstraeten zet in voor gas centrales, waar zit het verschil?