BEKIJK - "Mensen die facturen niet betaald krijgen zijn onze prioriteit": Sammy Mahdi over CD&V in #BelRiadh    

Wat zullen de prioriteiten zijn van CD&V onder Sammy Mahdi, de enige kandidaat-voorzitter van de partij? En voelen jongeren zich nog vertegenwoordigd door de traditionele politieke partijen? Daarover gingen gisterenavond twintigers in discussie in #BelRiadh.

In het tweewekelijkse online-praatprogramma #BelRiadh gaat VRT-journalist Riadh Bahri in gesprek met jongeren over de maatschappelijke thema's die hen bezighouden. In deze aflevering gaat het over het vertrouwen van jongeren in de politiek. 

De partijen in het centrum hebben het moeilijk om nog kiezers aan te trekken. Zeker traditionele partijen zoals CD&V zitten in een identiteitscrisis. "Het centrum loopt leeg", zegt Ivan De Vadder.

Videospeler inladen...

CD&V doet het slecht in opiniepeilingen. Bovendien slaagt de partij er niet in om nieuwe kiezers aan te trekken. Dat bleek recent nog uit "De Stemming", een onderzoek van de VUB en de Universiteit Antwerpen in opdracht van VRT NWS. Het imago van de partij is niet goed bij jongeren. Welke twee woorden komen in je op als je aan de CD&V denkt?

Videospeler inladen...

Eind deze maand wordt Sammy Mahdi de nieuwe voorzitter van CD&V. Maar waar wil hij met de partij naartoe? Waar zal zijn partij hard voor strijden onder zijn voorzitterschap?

Videospeler inladen...

"Politici praten boven de hoofden van mensen en gebruiken woorden die niemand begrijpt." Reuben Meuyle (28) is hard voor onze politici. "Ze hebben geen idee hoe sommige jongeren worstelen om rond te komen." Mahdi erkent dat de besluitvorming vaak traag loopt en vindt dat politici laagdrempelig moeten communiceren. Dat moeten ze doen op platformen waar jongeren actief zijn. Bovendien wil hij dat combineren met een van zijn allergrootste passies: computergames. 

Videospeler inladen...

#BelRiadh tweewekelijks te zien op woensdag. Om 20 uur op vrtnws.be en in de app van VRT NWS
Volgende aflevering op woensdag 22 juni om 20 uur. 

BEKIJK - de hele live uitzending van #BelRiadh met Sammy Mahdi en Ivan De Vadder

Videospeler inladen...

Meest gelezen