Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken © BELGA

Van Grieken: “Bij Vlaams-nationale meerderheid eenzijdige onafhankelijkheid laten intreden in 2029"

Als het van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken afhangt, wordt er vanuit het Vlaams Parlement een eenzijdige soevereiniteitsverklaring afgekondigd die intreedt in 2029 van zodra er een Vlaams-nationalistische meerderheid is. Dat zei hij volgens ‘De Standaard’ tijdens een sponsordiner van de Vlaams-nationalistische website Doorbraak, waar hij eregast was.

113 reacties

  • Vic Smeets

    1 jaar geleden
    Dat kan niet Van Grieken.... En je weet dat goed genoeg.
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Magnette weet heel goed dat wallonie aan een vlaams infuus ligt en toch doet hij alsof hij de baas van belgie is, dit moet stoppen.
  • Heinz Rumes

    2 jaar geleden
    Het wordt tijd we van België af raken en ons eigen beleid kunnen voeren zonder al die andere regeringen, 6 in totaal, die met al hun ministers alleen maar dubbei van gebruik zijn, nog. 1 minister van gezondheid en ga zo maar door, en dan geen koningshuis meer maar een president die om de 6 jaar weer verkozen moet worden, als die niet voldoet dan vliegt hij, alles veel logischer en dichter bij de mensen.
  • Marc Uytdewilgen

    2 jaar geleden
    Als VB'er maak ik ook m'en bedenk bij een onafhankelijke Vlaanderen; vind het wel oké dat Van Grieken dit op tafel gooit. Had bij de onafhankelijk die door een bloedige revolutie met de steun van Frankrijk de nieuwe bewindhebbers van hun Belgique geen Franstalige staat willen maken en de Vlamingen als niet Üntermenschen hadden behandeld. Wat vandaag nog altijd in hen gedachten zo is, dan hadden we samen met onze Franstalige medeburgers een mooi vredevol land gekend. Voorbeeld is Zwitserland. .
  • Herman Cohen

    2 jaar geleden
    Hoe lang moeten wij deze college onzin blijven slikken. Niemand zit te wachten op Van Grieken als leider van een autoritair vlaanderen, net als niemand nog wakker ligt van Peugdemont. Tijd dat iedereen beseft dat deze figuur en zijn partij nooit zal opkomen voor de "gewone" man net zoals zijn voorbeeld Poetin en Trump