©  EPA-EFE

Elise Mertens moest meerdere erkennen in Van Uytvanck: “Weinig kunnen trainen door slechte weer”

Elise Mertens (WTA 29) bleef donderdag teleurgesteld achter nadat ze in de tweede ronde van het WTA 250-toernooi van Rosmalen (gras/251.750 dollar) werd uitgeschakeld door Alison Van Uytvanck (WTA 46). De 26-jarige Mertens verloor met 6-2 en 6-3 en kon haar spel nooit opleggen aan haar landgenote.

Brett Luijs
Bron: BELGA

“Ik heb het gevoel dat Alison een fantastische wedstrijd speelde”, aldus Mertens na de partij. “Ik probeerde agressiever te zijn, maar zonder succes. Ik denk dat ze meer wedstrijden op gras in de benen had. Door het slechte weer kon ik de laatste dagen niet veel trainen en dat maakte deze partij er niet gemakkelijker op.”

“Alison maakte weinig fouten, serveerde goed en als ik aanvallend probeerde te zijn, vond ze altijd een antwoord. Ik doe nog steeds mee in het dubbelspel en ik ga de rest van deze week gebruiken om enkele aspecten van mijn spel te verbeteren en een beter ritme te vinden. Ik speel nog twee toernooien voor Wimbledon en het doel is zo veel mogelijk te winnen.” 

In het dubbelspel plaatste Mertens zich voor de kwartfinales door samen met de Russin Veronika Kudermetova de Duitse Julia Lohoff en Tsjechische Renata Voracova te verslaan (6-2 en 6-4). In de volgende ronde nemen ze het op tegen Kimberley Zimmermann en de Poolse Katarzyna Piter.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer