©  AP

Zeker drie doden bij schietpartij in fabriek in Amerikaanse Maryland

Bij een schietpartij in een fabriek in het Amerikaanse Smithsburg in Maryland zijn minstens drie doden gevallen. De schutter zelf werd neergeschoten toen hij vluchtte, maar leeft nog.

Tommy Huyghebaert, adb

De schutter opende het vuur donderdagmiddag rond 14.30 uur lokale tijd in het bedrijf Columbia Machine. Toen de politie ter plaatse kwam, trof ze drie doden en één slachtoffer in kritieke toestand aan, maar was de verdachte al gevlucht. Met behulp van een beschrijving van de verdachte kon de politie hem lokaliseren en de achtervolging inzetten. Hij werd gestopt in het naburige Hagerstown. Daar schoot de verdachte een agent van de Maryland State Police in de schouder. De agent vuurde daarop terug en schoot de verdachte neer. Hij overleefde.

LEES OOK. Bloedbad in Texas deed shootings in Verenigde Staten alleen maar toenemen

De schutter werd opgepakt en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht, maar zijn precieze toestand is op dit moment niet bekend. Ook over zijn motief is niets bekend.

Smithsburg ligt ongeveer 110 kilometer ten noordwesten van Washington, D.C.

De VS worden de laatste tijd geregeld opgeschrikt door massale schietpartijen. Zo opende eind mei een 18-jarige het vuur op een basisschool in Uvalde, Texas. De schutter verschanste zich in een klaslokaal en doodde 19 kinderen en 2 leraren voordat hij door de politie werd doodgeschoten. Een paar dagen daarvoor opende een schutter het vuur in een supermarkt in Buffalo, New York, waarbij 10 mensen omkwamen en 3 anderen gewond raakten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer