© Caroline Theunis

Opstart G-hockey in Beringen

Beringen -

Het succes van de Red Lions, onze nationale hockeytrots, blijft verder duren. Dat deze sport de laatste jaren enorm gegroeid is in België, wordt ook door de Beringse hockeyclub enorm gevoeld. Om de club verder uit te bouwen, starten de Black Bears Beringen volgend seizoen met G-hockey.

Caroline Theunis

Deze tak van hockey staat open voor iedereen met een mentale/psychische beperking en voor alle leeftijden en kan al in enkele clubs beoefend worden over heel Vlaanderen. De ontwikkeling van G-hockey ligt volop in lijn met de waarden en de educatieve missie van de hockeysport. De 'G' staat voor geïntegreerd, goesting, gelijkwaardig, gescoord, gewonnen, gemist, grensverleggend en bovenal genieten.

Een G-hockeyclub is een club waar sporters met een beperking 100 procent welkom zijn en waarbij er rekening gehouden wordt met hun mogelijkheden. Voor G-sporters is er voor elk wat wils: je kan G-hockey zowel beoefenen op hoog niveau (Red Giants) als op recreatief niveau. De hockeyclub uit Beringen tracht hier in te spelen op de noden van de maatschappij, waar integratie steeds belangrijker wordt.

Positief effect

Caroline Theunis, secretaris bij de Black Bears, legt uit: “Onze club hecht zeer veel belang aan de mogelijkheden voor iedere enthousiaste sporter die wil hockeyen. G-Hockey heeft op meerdere vlakken een positief effect, vooral voor de personen met een beperking zelf. Je geeft hen de mogelijkheid om naar buiten te komen en een sport te beoefenen waar ze nooit 'goed genoeg' voor waren. Nu kunnen ze volwaardig deelnemen aan het sociale aspect van de club. Onze club is er van overtuigd dat we veel van elkaar kunnen leren."

Met dit duidelijk statement probeert de Beringse club zijn deuren open te zetten voor verschillende doelgroepen. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat de integratie van G-hockey een positief effect zal hebben op het aantal leden, op het engagement, maar ook zeker op het maatschappelijke aspect. "Met het opstarten van G-hockey hopen we ook heel wat van onze huidige leden te bereiken. We zijn er van overtuigd dat heel wat van onze leden niet vaak met G-sporters of mensen met een beperking te maken krijgen. Door het opstarten van G-hockey willen we aan onze huidige en toekomstige leden een duidelijk signaal geven. Ons seizoen start terug op woensdag 17 augustus. Vanaf dan zijn alle geïnteresseerden meer dan welkom. De trainingen voor de G-hockeyers worden gegeven door een gediplomeerde trainer met werkervaring in het buitengewoon onderwijs. Deze combinatie moet ervoor zorgen dat ook de ouders van de G-sporters vertrouwen hebben in de aanpak.”

Meer info kan je terugvinden op de website van de club: www.blackbearsberingen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer