© carlo coppejans

Bondscoach De Weert bezoekt renners en ploegen in Nice

Bondscoach Kevin De Weert is momenteel in Parijs-Nice om een aantal ploegen te bezoeken. “Het kan nooit geen kwaad om met een aantal ploegen te spreken”, aldus de bondscoach die zaterdag de etappe zal volgen in de wagen van Lotto-Soudal.

belga

De bondscoach arriveerde vrijdagavond in Nice en was aanwezig bij de start van de voorlaatste etappe. “Ik praat tijdens het jaar wel vaker met de ploegen, vlak voor het openingsweekend nog met enkele teams op hun service-course, maar het is ook interessant om hen in de koersen zelf eens te bezoeken, de renners ook aan het werk te zien. Vandaag rijd ik mee met Lotto-Soudal in de ploegwagen, morgen was voorzien met Quick-Step Floors, maar nu ze de leiderstrui hebben met Julian Alaphilippe zal ik zondag wellicht de rit meevolgen met Dimension Data, de ploeg van Serge Pauwels.”

De Weert gaf trouwens nog mee dat hij volgende maandag richting het Deense Herning trekt met Carlo Bomans om het parcours van het EK te verkennen. “We weten momenteel dat het vlak is”, zei hij, “meer niet. Dus bekijken we het even ter plekke, zonder renners.”

Europees kampioenschap

Dat EK, het tweede voor profs, vindt plaats van 2 tot 6 augustus. Een ietwat ongelukkige datum, want het valt samen met enkele koersen, onder meer met de Ronde van Polen. Zo gaf Victor Campenaerts, nochtans zilver op het EK in Plumelec in het tijdrijden, aan op de teampresentatie van LottoNL-Jumbo dat hij wellicht niet van de partij zal zijn op dat EK, omdat hij zal deelnemen aan de Ronde van Polen. “Het wordt een beetje zoeken”, aldus de bondscoach, “plannen, afspraken maken met de ploegen en nagaan welke renners vrij zijn en interesse hebben. Vandaar ook deze bezoekjes.”

Later dit jaar, na Luik-Bastenaken-Luik, op 24 en 25 april, verkent de bondscoach het parcours van het WK in het Noorse Bergen. “Met Yves Lampaert”, aldus De Weert, “en wellicht ook nog met een renner voor de wegrit. Voor Yves, die goed overeenkomt met Victor, een goede zaak om al even een blik te werpen op het parcours. Nadien kan hij dan die info doorbriefen aan Victor. Het wordt speciaal”, gaat de bondscoach verder. “Een tijdrit van 31 kilometer, glooiend, maar op het eind wel de stevige slotklim naar Mount Floyen van 3,4 kilometer, gemiddeld 9,1 procent, dus een verkenning zal zeker van pas komen, ook om na te gaan met welke fietsen of versnellingen we zullen rijden.”

© Photo News

Ook vorig jaar bracht De Weert een bezoekje aan Nice, mede ook omdat het EK op de weg er later dat jaar zou plaatsvinden. Dat EK werd uiteindelijk, na de aanslag in juli, georganiseerd in het Franse Plumelec. De bondscoach bezoekt overigens enkel Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico laat hij aan zich voorbij gaan.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer