©  BELGA

Red Panthers nemen opnieuw de maat van India, deze keer met ruime cijfers

De Belgische vrouwen (FIH 8) hebben voor de tweede dag op rij India (FIH 6) verslagen in de Hockey Pro League. Daags na de nipte 2-1 overwinning in de eerste ontmoeting, haalden de Red Panthers het zondag op het Wilrijkse Plein in Antwerpen met veel ruimere cijfers: 5-0.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

Net zoals zaterdag opende Barbara Nelen (1.) al meteen na het eerste fluitsignaal de score. Charlotte Englebert (3.) verdubbelde kort daarna de voorsprong. In het tweede kwart diepten Abi Raye (18.) en Stephanie Vanden Borre (22.), met een strafcorner, de kloof verder uit tegen de halvefinalist van de Spelen van vorig jaar in Tokio. Na de pauze, halfweg het derde kwart, zette Ambre Ballenghien (38.) de forfaitscore op het bord. Het was meteen ook de eindstand.

Voor de dames van coach Raoul Ehren was het de twaalfde wedstrijd in de Hockey Pro League. Ze behaalden zondag een zesde overwinning. Met 19 punten staan de Panthers vijfde. India blijft met 22 punten uit tien duels derde.

Volgend weekend (18 en 19 juni) spelen de Panthers twee keer in Londen tegen Engeland. Ze sluiten de Hockey Pro League een week later af in het Nederlandse ‘s-Hertogenbosch met twee wedstrijden tegen de Verenigde Staten. Daarna gaat het vizier richting het WK, dat van 2 tot 17 juli in het Spaanse Terrassa en het Nederlandse Amstelveen plaatsvindt.

De Belgische hockeymannen trachten zondagnamiddag (vanaf 16 uur) in hun tweede duel tegen India beter te doen dan het 3-3 gelijkspel (en verlies met shoot-outs) van zaterdag.