Indonesische stam is zot van Gentse neuzekes: “Ze stonden stijf van de suiker”

Gent -

Ik ga naar een stam in de jungle van Indonesië en neem mee … een doos Gentse neuzekes. Dat deed de Gentse fotografe Farida Lemeatrag. “Ze stonden stijf van de suiker.”

Sander Luyten

Een handje Cuberdons, een echte Gentenaar speelt dat binnen zonder een krimp te geven. Maar op wie haast nooit suiker eet, heeft die mierzoete paarse kegel blijkbaar hetzelfde effect als cocaïne: je staat er ‘stijf’ van. Dat stelde fotografe Farida Lemeatrag vast bij de Mentawi stam in de jungle van Siberut, in Indonesië.

“Ik was daar voor een fotoreportage”, vertelt de Gentse. “Ik wilde iets meebrengen uit België en vond het een grappig idee hen te laten proeven van de Gentse neuzen, onze specialiteit. Ze doopten de neuzekes als ‘Idung Mancung’, vertaling voor de Gentse neus in het Indonesisch en omschreven het als mananam (“heel lekker”).” (lees verder onder foto)

 ©  Farida Lemeatrag

De Mentawi’s zijn de zoete smaak niet gewend. “Na de doos Cuberdons stond de stam stijf van de suiker. Ze vroegen meteen of ik een vanuit België nog een doos wilde opsturen naar mijn gids. De Gentse neuzekes worden dus geïmporteerd tot in de jungle. Missie geslaagd”, besluit Lemeatrag.

 ©  Farida Lemeatrag

 © Farida Lemeatrag  

 ©  Farida Lemeatrag

 © Farida Lemeatrag  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer