De moeder (links) en grootmoeder (rechts) van het meisje.  ©  Tucson Police Department

Moeder en grootmoeder beschuldigd van moord nadat meisje (9) gestorven is door ernstig geval van luizen: “Groot aantal insecten op haar gezicht”

De moeder en grootmoeder van een 9-jarig meisje uit de Amerikaanse staat Arizona worden beschuldigd van moord, nadat het meisje is gestorven aan de gevolgen van een luizenplaag.

jvh
Bron: The Mirror

Het meisje werd onlangs door ambulanciers levenloos aangetroffen in haar ouderlijke woning in Tucson “met een groot aantal insecten op haar gezicht”, aldus de aanklacht. Uit het daaropvolgende medisch onderzoek bleek het meisje “een enorm aantal luizen in haar haar” te hebben. Haar moeder Sandra Kraykovich (38) en grootmoeder Elizabeth Kraykovich (64) werden daarop gearresteerd. Uit een autopsie bleek dat het meisje was gestorven aan bloedverlies als gevolg van de luizenplaag.

De twee werden in eerste instantie aangeklaagd voor verwaarlozing, maar die aanklacht werd later aangepast naar moord met voorbedachten rade. Uit gsm-verkeer tussen de twee vrouwen bleek dat ze er bewust voor gekozen hadden om het meisje niet te laten behandelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER