Radio 2

Lennert (17) uit Menen revalideert na ongeval tijdens storm Eunice: "Waarom zijn wij gaan joggen op dat moment?"

Tijdens storm Eunice in februari raakte de 17-jarige Lennert Lecompte uit Menen zwaar gewond toen hij ging joggen met zijn moeder. Een grote zware tak van een boom kraakte af door de felle wind en viel op Lennert. De jongen lag drie weken in coma. "Nu gaat het opmerkelijk goed met hem", zegt zijn stiefpapa. 

Nadat Lennert de tak op zich kreeg, werd hij naar het ziekenhuis AZ Delta gebracht. Hij lag drie weken lang in coma. "De vooruitzichten waren toen heel slecht", vertelt zijn stiefvader Bert Verbeke. "Hij had een minimale bewustzijnstatus. Het was een zware periode, ook voor het personeel van het ziekenhuis. Die 18e februari staat in ons en hun geheugen gegrift." 

Lennert zelf herinnert zich niks meer van die dag. Bert: "Verder gaat het opmerkelijk goed met hem. Hij eet, hij drinkt en hij is verlost van alle sondes. Zijn kortetermijngeheugen laat nog wat te wensen over, maar we hadden nooit gedacht dat we zo ver zouden raken."

Schuldgevoel blijft

Vier maanden na het ongeval revalideert Lennert in het UZ Gent. In het weekend mag hij ook al naar huis. Hij heeft ook een motto: "Wanneer ik definitief naar huis kom, is het zonder rolstoel". Zijn stiefvader vult aan: "Lennert is zeer positief. Hij wil strijden tot het maximale." 

"Mijn vrouw vraagt zich vaak nog af waarom ze is gaan lopen met hem. De storm kwam al op, maar was op dat moment nog niet op het hevigste punt. Er is een vorm van schuldgevoel, maar we kunnen niet terugdenken, we moeten vooruitkijken", besluit hij.

Meest gelezen