Meerdere gaten werden in de stam geboord om er daarna een chemische stof in te laten lopen.  © roger dreesen

Vandalen boren gaten en gieten gif in stam van drie esdoorns

Bocholt -

Op een groen- en petanquepleintje in de Bergerheidestraat zijn gaten geboord en chemisch product gegoten in de stam van drie esdoorns. Drie bomen hebben deze aanslag niet overleefd. De gemeente is geïnformeerd en start een onderzoek.

Omwonenden aan het ontmoetingspleintje tegenover de basisschool in Reppel stelden vast dat drie van de zes beeldbepalende bomen werden vergiftigd. Bij een eerste vaststelling zijn ze op sterven na dood. Onder meer buurtbewoner Guido Schonkeren werd hier op attent gemaakt door de omwonenden: “Drie van de zes Esdoorns op het pleintje dragen geen of bijna geen bladeren meer. Bij nader onderzoek blijkt dat er iets scheelde. Ze werden vergiftigd nadat eerst gaten in de stam werden geboord”.

Guido contacteerde een boomverzorger om meer duidelijkheid te krijgen. “Hij stelde vast dat er meerdere gaten geboord zijn in de stam van ongeveer een 1 cm door meter en 10 cm diep net boven de grond. Daarna is er een chemisch product gebruikt zodat drie esdoorns het vandaag moeilijk hebben. Eén esdoorn is intussen afgestorven”, vertelt Guido. Ondertussen is de gemeentelijke groendienst op de hoogte gesteld.

Wie iets heeft opgemerkt kan de politie en of de gemeente contacteren.(rdr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer