Brent Saey

Spoorwegarbeider overleden bij aanrijding door trein in Wetteren, collega raakt zwaargewond

In Wetteren, in Oost-Vlaanderen, is een spoorwegarbeider om het leven gekomen bij een aanrijding door een trein. Een collega is zwaargewond geraakt. Dat meldt Het Laatste Nieuws en is bevestigd aan VRT NWS. De omstandigheden van het ongeval worden nog verder onderzocht. 

De twee arbeiders werkten voor een onderaannemer in de buurt van het station van Wetteren, tussen Wetteren en Schellebelle, aan de seininrichting. Op het moment van het ongeval was het spoor nog niet buiten dienst gesteld. Een passagierstrein die nog aankwam, heeft hen allebei gegrepen. Eén man was op slag dood, een andere raakte zwaargewond. 

Op de trein die onderweg was van Brussel naar Brugge zaten nog een veertigtal passagiers. Zij zijn van de trein gehaald en konden overstappen op bussen. Drie andere spoorwegarbeiders die ook aanwezig waren, krijgen psychologische begeleiding. 

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nog verder onderzocht. Volgens Infrabel waren de arbeiders op het moment van de aanrijding met voorbereidende werkzaamheden naast het spoor bezig en stonden ze wellicht te dicht bij de sporen. 

"Dit is zeer erg, dit zijn mensen die tot de familie van de spoorwegwereld behoren, onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en collega's van de slachtoffers", zegt Thomas Baeken van Infrabel. 

Thomas Baeken van Infrabel: "Hoe dit ongeluk toch is kunnen gebeuren is een raadsel"

Videospeler inladen...

"Wij willen begrijpen wat er precies is gebeurd. Wij zijn een bedrijf waar veiligheid de absolute prioriteit is. En er zijn zeer strenge en strikte veiligheidsregels. Het spoor moet altijd eerst buiten dienst gaan zodat er geen treinen meer rijden en dan pas kan er in veilige omstandigheden gewerkt worden. Hier is er iets verkeerd gegaan, wij willen begrijpen wat om dit soort jammerlijke ongelukken hopelijk te vermijden in de toekomst." 

Brent Saey

Meest gelezen