Mortsel wil opnieuw meer treinen naar Brussel

De stad Mortsel wil dat de NMBS opnieuw meer treinen inlegt tussen Antwerpen en Brussel, die ook stoppen in het station Mortsel-Oude-God. Sinds het begin van dit jaar stopt daar nog maar één trein per uur. Daarvoor waren dat er twee. 

Door corona schrapte de NMBS in januari 2022 een aantal IC-treinen. Van Antwerpen naar Brussel reden er 4 per uur, waarvan er 2 stopten in Mortsel-Oude-God. Nu zijn dat er nog maar 3 per uur, waarvan nog maar 1 stopt in Mortsel. "Er zijn toch heel wat mensen die ons daarover aanspreken", zegt burgemeester Erik Broeckx (N-VA). "Mortsel-Oude-God is een plaats waar veel pendelaars naar Brussel vertrekken. We begrijpen dat die maatregelen door corona werd genomen, maar corona is nu toch hopelijk grotendeels verdwenen."

"Enorme verkeersdrukte en mobiliteitsproblemen"

De stad gaat daarom nu een brief schrijven naar minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo). "Er is al wel contact geweest en ook aan de federale regering zijn er al vragen over gesteld, maar we hebben de indruk dat men die regeling wil aanhouden in het kader van besparingen. Dat vinden we onaanvaardbaar in een tijd waarin iedereen meer openbaar vervoer vraagt, zeker richting Brussel. In een stad en een regio die te kampen heeft met enorme verkeersdrukte en mobiliteitsproblemen zoals deze waarin Mortsel is gelegen, zou het openbaar vervoer zo breed mogelijk beschikbaar moeten zijn. Als stad proberen wij onze bewoners ook zoveel mogelijk aan te moedigen dat te gebruiken."

Meest gelezen