Janssen werd in het bijzijn van zijn partner gespot op de Bosuil. ©  Patrick De Roo

Spits Janssen gespot op de Bosuil: Antwerp hoopt vandaag transfer af te ronden

De Nederlandse international Vincent Janssen (28) is gespot op de Bosuil. De centrumspits zakte donderdag naar België af om de onderhandelingen over zijn komst naar Antwerp tot een goed einde te brengen, maar een akkoord volgt wellicht pas vrijdag.

LEES OOK. Meer dan 22 miljoen euro gekost en “een echte Van Gaal-spits”: wie is Antwerp-target Vincent Janssen?

Janssen moet de eerste spraak­makende transfer van Marc Overmars worden als directeur voetbalzaken bij Antwerp, een overgang met een prijskaartje. In 2019 ­haalde het Mexicaanse Monterrey de 1m84 grote aanvaller voor 9 miljoen euro weg bij Tottenham, een som waarvan het een deel hoopt te recupereren. Bovendien strijkt Janssen aan de andere kant van de oceaan een nettoloon van zo’n twee miljoen euro op.

Laat geld voor Antwerp - met zijn kapitaalkrachtige voorzitter Paul Gheysens - nu net geen probleem vormen. Na de komst van Radja Nainggolan vorige zomer wil de Great Old straks uitpakken met Janssen. Een akkoord tussen beide partijen zit in de pijplijn. Dat Marc Overmars de Nederlandse kaart trekt, is intussen meer dan ­duidelijk. Na de aanstelling van hoofdcoach Mark van Bommel – hij pakte twee landgenoten mee om hem bij te staan – wordt ook de ­eerste grote inkomende speler een noorderbuur. Janssen brak door bij AZ Alkmaar in het seizoen 2015-2016. Hij maakte toen 27 goals en versierde een droomtransfer naar Tottenham voor maar liefst 22 ­miljoen euro.

Met Oranje naar Qatar

De overstap naar de Spurs werd geen voltreffer. Janssen zocht ­vervolgens zijn heil in Mexico, waar hij in drie seizoenen voor Monterrey 94 keer aan de bak kwam en 24 keer scoorde. Door zijn overstap naar Antwerp hoopt de spits meer in beeld te komen voor de Nederlandse nationale ploeg. Janssen wil een selectie ­versieren voor het WK in Qatar.

© Pro Shots/Sipa USA

(dige, havg)