Stad Leuven wordt hart van EK-gekte met eigen fandorp voor Red Flames

Vanaf 10 juli zal er op het Martelarenplein in Leuven een fandorp staan voor het EK Vrouwenvoetbal. Supporters zullen er gratis alle matchen van de Red Flames kunnen volgen op een groot scherm. De Bondgenotenlaan in Leuven wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot de "Walk of Flame", waarbij alle geselecteerde Flames hun eigen ster krijgen. 

In de aanloop naar het Europees Kampioenschap Voetbal voor vrouwen pakt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) samen met de stad Leuven uit met een grootschalige campagne, genaamd #Flametime. "Met #Flametime lanceren we een variant op de geslaagde #Deviltime-campagne van vorig jaar voor de Rode Duivels. De campagne wil het enthousiasme van onze supporters voor het Europees Kampioenschap van de vrouwen aanwakkeren en wil onze vrouwelijke toppers een extra duwtje in de rug geven om zichzelf te overtreffen tijdens dit EK", aldus Manu Leroy van de KBVB.

De keuze om het fandorp van de Red Flames in Leuven te maken, was evident, vertelt Katrien Jans van de KBVB. "Leuven is zowat de thuisstad van de Flames, want alle officiële wedstrijden worden daar gespeeld." In het fandorp op het Martelarenplein zullen grote schermen staan, waarop supporters de wedstrijden van de Belgische vrouwenploeg kunnen volgen, maar zal er ook muziek en animatie zijn. "We hopen bovendien dat er niet alleen in Leuven, maar in meedere Belgische steden, grote schermen worden geplaatst voor het EK Vrouwenvoetbal", vervolgt Jans.

Walk of Flame

Maar #Flametime is meer dan enkel het allereerste fandorp van de Flames. Op maandag 27 juni doopt de KBVB de Bondgenotenlaan in Leuven om tot een Hollywood-achtige "Walk of Flame", mét de bijhorende sterren. Tussen het Martelarenplein en het Justus Lipsiusplein prijken tot eind juli alle geselecteerde Flames op hun eigen "Hollywoodster", omringd door banners met foto’s van de selectie die onze nationale eer op het EK in Engeland zal verdedigen.  

"De Flames zijn onze nationale voetbalheldinnen. Zo’n Walk of Flame is dus zeker op zijn plaats. Bovendien is het de ideale manier om de selectie extra in de verf te zetten en tegelijk de naamsbekendheid van onze speelsters op te krikken", legt Jans uit.

De Flames treffen in de groepsfase IJsland (10 juli), Frankrijk (14 juli) en Italië (18 juli). Ook de matchen tijdens een eventuele knock-outfase zullen supporters kunnen volgen in het fandorp.  

Meest gelezen