Burgemeester Catherine Moureaux (PS) trok aan de alarmbel en zat vanochtend samen met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Volledig scherm
Burgemeester Catherine Moureaux (PS) trok aan de alarmbel en zat vanochtend samen met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). © BELGA

Verlinden legt fusie Brusselse politiezones op tafel na schietpartijen in Molenbeek

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil bekijken hoe ze extra politiemensen naar Molenbeek kan sturen, maar dringt daarnaast ook aan op een "optimale samenwerking" van de 6.000 agenten op Brussels grondgebied. Ze legt daarbij opnieuw een fusie van de Brusselse politiezones op tafel.

17 reacties

  • Gilles Standaert

    2 jaar geleden
    Vergeet het maar Jambon kon het ook niet oplossen, niemand mag raken aan de baroniën, hopelijk is ze slim genoeg om de geldkraan toe te draaien.
  • Jan Tielens

    2 jaar geleden
    De implementatie van het Deens integratiemodel dringt zich op. Zeker in achtergestelde buurten. (zoals Molenbeek) Wat er zich vandaag afspeelt is het gevolg van decennia lang wanbeleid. (Men oogst wat men zaait) Dit is het ultieme bewijs dat het pamperbeleid van rood en groen niet werkt.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    Een Belgische confederatie met het Brussels gewest onder curatele van de twee gemeenschappen is de enige oplossing om deze regio een goed bestuur te geven.
  • Pat Debal

    2 jaar geleden
    Jambon ging er eens de kuis in houden veel is er niet verandert ook onbekwaam
  • Rudi Geerinckx

    2 jaar geleden
    Zoals de oude Moreaux zei : het is een fait divers. Dat hebt ge als de politiek jarenlang zijn kop in het zand steekt!
  1. Geen doodsoorzaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroordelen zonder lijk”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere
    7

    Geen doodsoor­zaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroorde­len zonder lijk”

    De autopsie op het lichaam van Annie De Poortere heeft niets opgeleverd. De vrouw lag dertig jaar lang begraven en een grondige analyse van haar stoffelijk overschot kon de doodsoorzaak niet blootleggen. Lees: wetenschappelijk valt niet aan te tonen dat ze vermoord is. Maar wat betekent dat nu voor het onderzoek? En pleit dat haar toenmalige echtgenoot nu volledig vrij? Joachim Meese, advocaat en professor strafrecht aan de Universiteit Antwerpen licht toe. “Lijkverberging? Het zal moord zijn of niets.”
    Sint-Martens-Latem
  2. "Ze was dood toen ik thuiskwam. En dan heb ik haar begraven, ja”: de bizarre uitleg van Hans D.
    PREMIUM
    ZAAK ANNIE DE POORTERE
    15

    "Ze was dood toen ik thuiskwam. En dan heb ik haar begraven, ja”: de bizarre uitleg van Hans D.

    De uitleg van Hans D. (78) doet bij de speurders de wenkbrauwen fronsen. Want over wat er 30 jaar geleden in Sint-Martens-Latem met zijn vrouw Annie De Poortere is gebeurd, had hij dit te zeggen: “Ik heb haar begraven, ja. Maar ze was al dood toen ik thuiskwam.” Wat kunnen de speurders hiermee? En kan Hans D. nog wel veroordeeld worden? Advocaat en professor strafrecht Joachim Meese legt uit hoe moeilijk dit onderzoek nog wordt.
    Sint-Martens-Latem