40 jaar My Little Pony: Speelgoedmuseum Mechelen stelt collectie tentoon van verzamelaar Mande uit Halle

In het Speelgoedmuseum in Mechelen kan je vanaf vandaag de My Little Pony-collectie van Mande Walschot uit Halle bewonderen. Zowel het museum als My Little Pony bestaat dit jaar 40 jaar. Voor de tentoonstelling doet het museum een beroep op de uitgebreide collectie van Mande. "Ik heb meer dan 2000 pony's", vertelt ze aan Radio 2 Antwerpen.

Het Speelgoedmuseum in Mechelen stelt de My Little Pony-collectie van Mande Walschot tentoon. "Van mijn 2000 pony's, zijn er ongeveer 450 geselecteerd. We hebben vooral gekozen voor degenen die niet meer in de originele verpakking zitten, omdat het toch iets levendiger is."

Er zijn ook pony's van duizenden euro's, maar daar heb ik geen budget voor

Mande Walschot

Mande begon haar verzameling veertien jaar geleden. "Als kind speelde ik met My Little Pony", vertelt Mande in Start Je Dag. "In 2008 was ik met mijn vriend in een speelgoedwinkel. Ik wou nog eens kijken welke nieuwe pony's er uitgebracht waren. Toen heeft mijn vriend er twee voor mij gekocht en zo is het begonnen."

Ondertussen telt haar verzameling meer dan 2000 stuks. "De nieuwere stuks koop ik in de winkel, de oudere zoek ik op tweedehandssites. Er bestaan ook pony's van duizenden euro's, maar daar heb ik geen budget voor", lacht Mande. "Ik zit nu in de helft van mijn verzameling."

40ste verjaardag

Zowel het museum als My Little Pony bestaat 40 jaar. De tentoonstelling in het museum heet dan ook "My Little Pony: 40 jaar magie" en is vanaf vandaag te bewonderen in het Speelgoedmuseum. Meer info vind je op de website van het museum.Ā Ā 

Meest gelezen