© Met Vier in Bed

‘Met Vier in Bed’ bezoekt Genks koppel in Portugal

Met vier in bed’ vertoeft sinds maandag aan de Portugese Westkust, ook wel Zilverkust genoemd. Woensdag zijn de B&B-uitbaters te gast bij het Genkse koppel Frank Van Lommel (55) en Anja Moonen (47). Tijdens een vakantie verloren zij hun hart aan Portugal. Vorig jaar besloten ze zich definitief te vestigen in het dorpje Casal Do Rei.

rdc

Frank was hier arbeider bij Ford en Anja was kapster. “Ook als de Ford niet gesloten zou hebben, zouden we naar hier gekomen zijn om een nieuw leven te beginnen,” zegt Anja. “Het is hier veel rustiger, de Portugezen genieten meer dan de Vlamingen en dat doen wij nu ook. Daarom hebben we onze B&B Casa Carpe Diem genoemd. Als mensen het vragen, ben ik hier ook kapster. Mannen van het dorp stoppen hier met hun tractor en dan knip ik met plezier hun haar.”

De B&B heeft drie kamers, waarvan één suite. “In het begin kwamen hier enkel vrienden en familie logeren maar dankzij onze site en de mond-tot-mondreclame komen er meer en meer andere gasten. De meeste gaan overdag in een huurauto de streek verkennen want er is hier heel wat te zien in de omgeving. Alcobaça (op 5 km, red.) heeft het mooiste klooster van Portugal, het bedevaartsoord Fatima is maar 40 minuten rijden. Er zijn hier ook schitterende zandstranden.”

Ontbijt

Deze dagen is het in Casal Do Rei rond de 35 graden. In het gastenboek wordt vooral het ontbijt dat in Casa Carpe Diem wordt geserveerd, de hemel in geprezen. “Dat is fijn om te horen, we doen ons best,” zegt Anja. “We proberen er een echte B&B van te maken, geen plek waar je een hotelgevoel krijgt. Ik probeer elke dag iets anders klaar te maken als ontbijt, anders wordt het saai. ‘s Avonds, wanneer de gasten terugkeren van het strand of van hun rondreis in de streek, drinken we graag samen iets aan het zwembad. We hebben nog een platenspeler met oude elpees en die zorgt voor de sfeer.” (rdc)

‘Met Vier in Bed’, VTM, 21.25 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer