“Open.brussels is werknaam om campagne van Brusselse Open VLD voor te bereiden”

Sven Gatz ©  BELGA

Dat Open VLD in Brussel als open.brussels naar de verkiezingen van 2024 trekt, zoals de fractie zondag na het zomercongres van de Brusselse Open VLD in een mededeling aankondigde, klopt niet. Zowel de woordvoerder van partijvoorzitter Egbert Lachaert als zijn collega van Brussels boegbeeld Sven Gatz benadrukken maandag tegenover Bruzz dat het om een werktitel gaat.

jvh
Bron: BELGA

“De blauwe ploeg wil de deuren nog meer open gooien en wil in 2024 naar de regionale verkiezingen trekken onder de naam open.brussels. Deze werknaam zal nog besproken worden op het congres van 2023”, verduidelijkt woordvoerster Eva Vanhengel. “Open.brussels wordt al meer dan een jaar gebruikt in de communicatie van de Brusselse afdeling”.

 “We vinden het geen probleem dat deze werktitel gebruikt wordt om de lijsten voor te bereiden samen met de MR,” klinkt het bij de woordvoerder van Lachaert. 

De aankondiging van de naamsverandering zorgde voor een verbolgen reactie van Vlaams Parlementslid Els Ampe omdat die tijdens het congres niet ter stemming was voorgelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen