Slachtoffer Jarne Pire (links) en Peter V.H., de man die hem doodde en zijn moeder gijzelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Jarne Pire (links) en Peter V.H., de man die hem doodde en zijn moeder gijzelde. © RV

Ruim 20 jaar voor hij met machete aan bed stond, waren er al waarschuwingssignalen: Peter V.H. (44) eerder veroordeeld voor belaging en geweld

Zijn ex-partner C.B. (43) en haar gezin uit Merksplas wisten van niks. Maar Peter V.H. (44), de man die Jarne Pire (19) doodde met een machete, had een strafblad. Al meer dan twintig jaar geleden waren er die eerste waarschuwingssignalen: twee celstraffen voor opzettelijke slagen en verwondingen en belaging via de telefoon. De rechter sprak toen over “zeer ernstige feiten”.

8 reacties

  • Johan Aerts

    2 jaar geleden
    De onbekwaamheid van die figuren is van ongekende hoogte voor deze heren is smeerlapperij troef.
  • Gerda Haubourdyn

    2 jaar geleden
    Het zoveelste drama door de laksheid van justitie. Zet nog meer politiek benoemden op de stoelen dan krijg je nog meer van deze horror. Maar volgens Quicky treft justitie NOOIT schuld. Ook hij treft geen schuld hij gaat ze allemaal vrij laten, met alle gevolgen van dien.
  • Tonny Vantstad

    2 jaar geleden
    België, het land waar alles kan… En waar het gerecht laks en krom is… Hopeloos…
  • Chantal Claes

    2 jaar geleden
    De onderzoeksrechter die oordeelde dat hij op vrije voeten mocht blijven, heeft het dossier precies grondig bekeken?? Wat HLN kan terugvinden, moet voor Justitie toch ook zichtbaar zijn. Het Justitieel apparaat in België blijft eindeloos vierkant draaien!
  • dany tavernier

    2 jaar geleden
    Maar toch werd geoordeeld dat deze man niet gevaarlijk was. Justitie is in België een lachertje. En als Van Quickenborne nu zijn verantwoordelijkheid niet neemt en aftreedt, dan bewijst hij overduidelijk dat het hem enkel om het postje en de poen te doen is.