Het Belang van Limburg streamt Helden!

Woensdag 29 juni organiseert Eric Dupain (De Broodplank) in de tuin van het Brigittijnenklooster in Borgloon de vijfde editie van zijn zomerse talkshow Helden. Marijn Devalck, Tomas Van Den Spiegel en Thomas Buffel zijn dit jaar de nationale Helden. Basketballer Leander Dedroog (Limburg United) en Alex Onclin (Wijnhuis Christiaens), voorzitter van de Koninklijke Wielerclub De Spurters Kerniel en voorzitter Cycling Vlaanderen Limburg zijn de regionale Helden. Wie niet naar Borgloon kan afzakken, kan de show hier woensdag vanaf 19u45 live volgen.

Arno Schepers

Tradities zijn er om in ere te houden, dus ook dit jaar is er een editie van Helden. Twee jaar geleden werd de talkshow vanwege de pandemie georganiseerd voor een beperkt publiek. “Dankzij Het Belang van Limburg kon toen iedereen die geen inkomticket had kunnen bemachtigen de show via livestream volgen”, weet Eric Dupain. “Met ruim 12000 unieke views was dit een schot in de roos. Toen ik dit jaar opnieuw contact opnam met Het Belang van Limburg waren we er dan ook snel uit. Ik ben hen daar enorm dankbaar voor.”

Net als de voorbije jaren komen de gasten uit de showbizz en sportwereld. “Met Marijn Devalck hebben we een zeer populaire gast in ons midden”, zegt Eric Dupain. “Iedereen kent hem natuurlijk als Balthazar Boma van FC De Kampioenen. Maar Marijn is zoveel meer. In 1979 speelde hij onder andere Brozie in de tv-serie De Paradijsvogels. Marijn begon zijn carrière als zanger Marino Falco. Tomas Van Den Spiegel kan terugblikken op een fantastische carrière als basketballer en is nu CEO van Flanders Classics, onder andere organisator van de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Limburg. Thomas Buffel is een ex-voetballer die een fantastische carrière uitbouwde die destijds begon bij Feyenoord en eindigde bij Zulte Waregem. Momenteel is hij T2 bij de U21, de jonge Rode Duivels. Leander Dedroog is een jonge basketballer afkomstig uit Gotem. Eerder dit jaar won hij met Limburg United de Beker van België. Alex Onclin ten slotte weet alles van wijn en koers. De L&M Band onthalen elke gast met een op maat geschreven nummer. Tieneke zingt ook dit jaar bij ondergaande zon in de prachtige tuin van het Brigittijnenklooster. En Armand Schreurs is er ook dit jaar bij. Hij fileert de show als boer Firmin Vandeput. Het weer belooft prachtig te worden. Alles is aanwezig om er een topevent van te maken.”

 ()

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer