Twee opgepakte Belgen blijken toch niets te maken met juwelenroof op kunstbeurs Tefaf en zijn vrijgelaten

© rr

De twee Belgen die dinsdag gearresteerd zijn op verdenking van betrokkenheid bij de Tefaf-kunstroof in Maastricht, zijn vrijgelaten. Ze blijken niet met de overval te maken te hebben.

tg

Het duo, 22 en 26 jaar oud, is dinsdag in de boeien geslagen nadat ze zich verdacht gedroegen bij de Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht. Daar hadden de Franstalige Belgen hun auto geparkeerd en waren ze uitgestapt. Op dat moment voerden opsporingsdiensten een klopjacht op criminelen die juwelier Symbolic & Chase op kunstbeurs TEFAF met veel geweld hadden beroofd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De twee zijn dinsdagavond urenlang aan de tand gevoeld, maar niets duidde op daadwerkelijke betrokkenheid bij de juwelendiefstal, zeggen advocaten Serge Weening en Stijn van Merm nu.

Dat betekent dat de daders voorlopig spoorloos zijn. De politie had nochtans gehoopt dat ze met de twee Belgen ook de rest van de bende snel zou kunnen oprollen.

Bij de overval is een zeer grote buit gemaakt. Daders gingen onder meer met diamant aan de haal.

LEES OOK. Outfit geïnspireerd door Peaky Blinders, van de camera’s trokken ze zich niks aan: twee jonge Belgen opgepakt na miljoenenroof op kunstbeurs (+)

Hulp van cateraar?

De vier overvallers die gezocht worden hebben, zo blijkt intussen, mogelijk hulp gehad van een medewerker van de cateraar. Dat stellen bronnen rondom het onderzoek, volgens de Nederlandse krant De Telegraaf.

Het is volgens de opsporingsbronnen een van de scenario’s waarmee de politie rekening houdt. De cateraar, Vermaat Groep, wil niet ingaan op de vraag of een medewerker van het bedrijf onder een vergrootglas ligt. “Ons is er niets over bekend. We gaan hier verder niets over zeggen”, aldus een woordvoerder. Ook de organisatie wil geen commentaar geven.

De politie sluit eveneens niet uit, zo stellen bronnen, dat de brutale roof op klaarlichte dag het werk is van de beruchte juwelendieven genaamd de Pink Panthers. Deze bende, oorspronkelijk uit voormalig Joegoslavië, heeft zich gespecialiseerd in de diefstal van juwelen, sieraden en dure horloges.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen