Emotioneel moment op Wimbledon: Kirsten Flipkens barst in tranen uit na haar allerlaatste match in het enkelspel

Kirsten Flipkens (WTA 199) heeft haar allerlaatste profwedstrijd in het enkelspel gespeeld. Onze 36-jarige landgenote verloor in twee sets van de Roemeense Simona Halep (WTA 18): 5-7 en 4-6. Nochtans stond de sterk spelende Flipkens twee keer ruim op voorsprong. In de eerste set ging het van 5-2 naar 5-7, in de tweede set van 4-1 naar 4-6. Toch mag Flipkens met trots terugkijken op haar rijkgevulde carrière in het enkelspel. In het dubbelspel is ze wel nog in de running op Wimbledon.

Jonas Withouck

Na afloop van haar laatste enkelpartij liet Flipkens haar tranen de vrije loop. Ze kuste het gras en kreeg een staande ovatie van het publiek.

De 36-jarige Flipkens kondigde begin juni aan dat ze op het Londense gras haar laatste enkeltoernooi uit haar carrière zou afwerken. Op de All England Club zette ze haar beste resultaat ooit neer op een grandslamtoernooi. In 2013 ging ze er pas in de halve finales uit tegen de Française Marion Bartoli, de latere toernooiwinnares.

Flipkens, die wel nog dubbelwedstrijden zal spelen, staat op Wimbledon met Sara Sorribes Tormo in de tweede ronde. Daarin neemt de Belgisch-Spaanse tandem het op tegen ofwel het Hongaars-Oekraïens duo Dalma Galfi/Dayana Yastremska ofwel het Zwitsers-Australisch duo Belinda Bencic/Storm Sanders.

In de derde ronde ontmoet Halep de Poolse Magdalena Frech (WTA 92), die de Slowaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 84) met tweemaal 6-4 versloeg.

 ©  REUTERS

 ©  AP

 ©  REUTERS

 ©  REUTERS

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis