Neuhaus legt chocoladeproductie tijdelijk stil na ontdekking salmonella bij Barry Callebaut

De Belgische chocolatier Neuhaus heeft zijn productie tijdelijk stilgelegd naar aanleiding van de ontdekking van salmonella in een lot bij chocoladeproducent Barry Callebaut in Wieze. Neuhaus, dat de chocolade van Barry Callebaut in zijn producten verwerkt, zegt “te laat” verwittigd te zijn, klinkt het zaterdag in La Dernière Heure.

lto
Bron: BELGA

Naar aanleiding van de salmonellabesmetting werden alle chocoladeproducten die na zaterdag 25 juni werden gemaakt in de fabriek in Wieze geblokkeerd. Neuhaus zegt pas woensdagavond te zijn verwittigd van het probleem. “Een groot deel van de chocolade die mogelijk besmet is, was dan al gebruikt in onze fabrieken”, zegt CEO Ignace Van Doorselaere. “We hebben de hele productie en de betrokken stock moeten isoleren en vernietigen, maar ook onze fabriek moeten sluiten.”

LEES OOK. Gigantische hoeveelheden chocolade vernietigd: dit weten we al over salmonella-uitbraak bij Callebaut (+)

Die sluiting zou twee tot vier weken moeten duren, of tot zolang de fabriek helemaal gereinigd is. Begin augustus hoopt Neuhaus zijn normale activiteiten opnieuw te hervatten. “Gelukkig kunnen we met onze voorraad de verkoop gedurende drie tot vier weken afdekken”, zegt Van Doorselaere. Bij Neuhaus moest alles samen 80 ton chocolade vernietigd worden.

In een reactie op het nieuws over de tijdelijke productiestop bij Neuhaus zegt de woordvoerder van Barry Callebaut dat het bedrijf begrijpt “dat in een crisismoment vragen komen bij de timing en de aanpak” en dat het al zijn klanten indien nodig bijkomende informatie wil geven. “We zijn er immers van overtuigd dat we de informatie-uitwisseling met het (federaal voedselagentschap) FAVV en de communicatie naar onze klanten niet op een snellere manier konden doen”, zegt woordvoerder Korneel Warlop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen