Radio2

Trein rijdt tegen auto in Varsenare: treinverkeer verstoord tussen Oostende en Brugge

Door een ongeval op het spoor in Varsenare bij Jabbeke, lag het treinverkeer een hele tijd stil tussen Oostende en Brugge in beide richtingen. Het ongeval gebeurde zondagavond rond 18 uur. Een auto stond op de sporen en de trein kon niet meer op tijd stoppen om die te ontwijken, zo meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De bestuurder van de wagen, een 69-jarige man, is overleden.

Volgens de eerste vaststellingen reed de autobestuurder door de gesloten slagbomen van de overweg van de Westernieuwweg. "Vermoedelijk probeerde hij nog om de spoorweg over te steken en werd hij toen gegrepen door een trein", zegt de politie.

De trein was onderweg van Eupen naar Oostende. Er waren tussen de 200 en 250 passagiers aan boord. Er werden bussen gestuurd om hen naar het station van Brugge te brengen.

Het treinverkeer lag een tijd lang volledig stil tussen Oostende en Brugge. De NMBS heeft vervangbussen ingezet op dat traject, maar je kan ook vanuit Blankenberge vertrekken. "We raden aan om de kusttram naar Blankenberge te nemen en dan vandaaruit met de trein richting Brugge te rijden om dan  verder door te reizen richting het binnenland", zegt Thomas Baeken van Infrabel.

Maandagochtend was het treinverkeer nog altijd verstoord door de beschadigde bovenleiding, meldt de NMBS op sociale media.

Meest gelezen