Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Seniorenvereniging Okra vraagt grondige bijsturing pensioenhervorming

Seniorenvereniging Okra vreest dat de pensioenhervorming die de regering bespreekt een “lege doos” wordt. Vooral vrouwen gaan minder recht krijgen op het minimumpensioen als er aan een voorwaarde van effectief gewerkte jaren moet worden voldaan. Verder moet het (beloofde) minimumpensioen van 1.500 euro netto tegen 2024 onder de huidige indexatie minstens 1.650 euro netto zijn, als de regering haar belofte van effectieve koopkrachtverhoging nakomt, zo geeft Okra aan in een persbericht.

23 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    De gepensioneerden zullen inleveren om die job bonus te financieren vrees ik. Terwijl hun pensioenen stelselmatig uitgehold worden omdat ze niet mee profiteren van opslagen in het bedrijfsleven boven de index. Maar die drijven ook mee de prijzen op.
  • hilde lambrechts

    2 jaar geleden
    Verdienen wij geen pensioenbonus? We hebben heel ons leven hard gewerkt , een bonus van 650 euro zou zeer welkom zijn om het dure leven een beetje het hoofd te bieden! Geef het aan diegenen die meer dan 20 jaar effectief gewerkt hebben dan vallen wij vrouwen niet uit de boot!
  • Ricci Latte

    2 jaar geleden
    Pensioen volgens datgene wat je in je actieve loopbaan afgedragen hebt! Dat is het meest eerlijke toch?
  • Kristine Delacourt

    2 jaar geleden
    Waarom moeten mensen die een veel hoger loon hadden ook een veel hoger pensioen krijgen? Na de pensioenleeftijd doet toch iedereen hetzelfde, namelijk ‘niets’. Daar komt nog bij dat die hoge inkomens in hun leven al goed hebben kunnen sparen. Voor mij mogen de hoogste pensioenen geplafonneerd worden.
  • Kristine Delacourt

    2 jaar geleden
    Breid voor vrouwen het aantal gewerkte jaren uit met één per kind, ongeacht of er toen verlof voor is opgenomen of niet. Want het is toch vooral door familiale taken dat vrouwen kortere loopbanen hebben.