Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

De waanzinnige geldmachine achter EuroMillions: alleen dit jaar leverden 1,4 miljard deelnames al 3,5 miljard euro op

Met sinds januari al 1,4 miljard (!) aan ingevulde speelvakjes zijn de negen nationale loterijen achter EuroMillions, waarbij ook de Belgische, in de eerste zes maanden van 2022 al 3,5 miljard euro ‘schandalig rijker’ geworden. En daar komt morgen vrijdag nog minstens 110 miljoen ingezette euro bij nu een recordjackpot van 230 miljoen euro wordt weggeschonken. 

38 reacties

  • Hubert Van Herck

    2 jaar geleden
    28% naar goede doelen? Bedoelen ze daarmee het in stand houden van de wielerploeg, of zijn dat 'operationele kosten'? Verduidelijken graag.
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Het grote voordeel van Lotto - voor wie het zwendel vindt - is dat je niet verplicht bent om er aan deel te nemen. Aan de belastingzwendel en de oplichterijen van de overheid moet je deelnemen zonder discussie.
  • Jonny Van den Bruel

    2 jaar geleden
    Met 230 miljoen kan men minstens 230 spelers héél gelukkig maken. Maar ja, zo werkt het niet: minder spelers dan en vooral minder opbrengst. Brood en spelen anno 2022.
  • Dirk Billiet

    2 jaar geleden
    beste eric, de kans dat hij meer in GB belandt is normaal, 6 a 7 keer meer inwoners dan belgie! Als ik jong was speelde ik regelmatig mee, dromen van de miljoenen. Nu ik de zestig nader speel ik al jaren nooit meer, ben bang dat mijn leven geheel overhoop zou gehaald worden met die plotse rijkdom.
  • Ludo Hermans

    2 jaar geleden
    Ik dacht dat gokspelen hier verboden werden. Dan zijn verkiezingsborden voortaan ook onwettelijk, want je kan er nooit iets mee winnen!