Aircosystemen vreten energie en leggen een hypotheek op onze energiebevoorrading in de winter.
Volledig scherm
PREMIUM
Aircosystemen vreten energie en leggen een hypotheek op onze energiebevoorrading in de winter. © ANP

Warmer weer betekent ook hogere elektriciteitsprijzen: expert legt uit waar je op moet letten

De komende weken wordt het aanhoudend droog en warm, en net zoals het kwik stijgt ook ons elektriciteitsverbruik. En in een krappe markt betekent dat dat elektriciteit flink duurder wordt. Joannes Laveyne, energie-expert van de UGent waarschuwt voor energieverslindende airco’s en hoe die de energievoorraad voor deze winter kunnen hypothekeren.

105 reacties

  • Felix Strackx

    2 jaar geleden
    Hahaha en ik die dacht dat de zonnepanelen dan juist veel opbrachten?
  • jose vercouter

    2 jaar geleden
    Zouden ze in Brussel ook de airco afleggen in die moderne gebouwen volledig in glas ,zoals het parlement
  • Stijn Stoffels

    2 jaar geleden
    ik zweet in België en tijdens mijn vakantie zweet ik in het buitenland. Ben ik de enige dan? Stoppen met zagen a.u.b.
  • Harry Vermeulen

    2 jaar geleden
    airco is meer dan koelen alleen. Kunnen temperatuur per kamer instellen per kamer. word hier zelfs vaker gebruikt om op te warmen . Gasverbruik hier is nu 90 prct minder nu omdat dat enkel nog voor warm water gebruikt word . Heb net een keer naar de meter gekeken en zie dat wij 450 kwh van het net hebben gebruikt en 2100 kwh hebben teruggezet.
  • dirk andelhofs

    2 jaar geleden
    Een correct gebouwd huis heeft nauwelijks verwarming nodig in de winter en al helemaal geen airco in de zomer.
  1. 2.182 euro voor een kamer in een woonzorgcentrum: wat zijn je opties als je dat niet kan betalen?
    PREMIUM

    2.182 euro voor een kamer in een woonzorg­cen­trum: wat zijn je opties als je dat niet kan betalen?

    Steeds meer mensen vragen zich af of hun pensioen zal volstaan om van hun oude dag te genieten. Geen onterechte vraag, want de gemiddelde prijs voor een kamer in een woonzorgcentrum bedraagt vandaag 2.182 euro per maand, een nieuw record. Een assistentiewoning of thuiszorg kunnen een alternatief bieden, maar zijn die financieel interessanter en moet je dan op bepaalde zaken inboeten? Wij zochten het uit: “Het prijsverschil met een woonzorgcentrum is significant.”
  2. De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggingsadvies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”
    PREMIUM

    De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggings­ad­vies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”

    Jordan Belfort – de Wolf van Wall Street – verdiende tientallen miljoenen met illegale beleggerspraktijken. Wie de gelijknamige topfilm met Leonardo DiCaprio zag, weet hoe het verhaal uiteindelijk eindigde: in de cel. Na zijn straf ging de Amerikaan aan de slag als consultant en spreker. Daarnaast schreef hij al meerdere beleggersboeken. Zijn nieuwste werk is naar eigen zeggen ‘een gids om een fortuin te verdienen op de aandelenbeurs’. Maar hoeveel kan je daarvan geloven? Wij legden tien van Belforts tips en inzichten voor aan HLN-geldexpert Pascal Paepen.