19 doden bij schietpartijen in bars in Zuid-Afrika

Bij twee schietpartijen in bars in Soweto, de grootste township van de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg, en in de oostelijke stad Pietermaritzburg zijn zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag negentien mensen gedood. 

Volgens de politie arriveerde een groep mannen met een taxibusje bij een bar in Soweto. Ze zouden in het wilde weg zijn gaan schieten. Bezoekers probeerden in paniek weg te komen.

Bij aankomst van de politie werden al twaalf mensen dood aangetroffen. Drie anderen overleden later aan hun verwondingen. Er vielen ook negen gewonden. 

Het motief voor de schietpartij is onduidelijk. Er zijn nog geen arrestaties verricht. 

Ook in de stad Pietermaritzburg, in het oosten van het land (KwaZoeloe-Natal) was er gisteravond een schietpartij in een bar. Daar vielen vier doden en acht gewonden. 

Eind vorige maand werden 21 jongeren dood aangetroffen in een bar in een township van de zuidelijke kustplaats East London (Oos-Londen). Het onderzoek naar de doodsoorzaak loopt en de autoriteiten willen intussen geen informatie vrijgeven. Volgens Zuid-Afrikaanse media stierven de jongeren mogelijk aan een CO-vergiftiging.

Meest gelezen