Grant Shapps ©  EPA-EFE

Eerste kandidaat om Boris Johnson op te volgen, treedt terug

De Britse transportminister Grant Shapps stopt als eerste kandidaat met zijn poging om Boris Johnson op te volgen als leider van de Conservatieve Partij en premier. Hij laat op Twitter weten vanaf nu oud-minister Rishi Sunak van Financiën te steunen.

jvh
Bron: BELGA

Sunak heeft volgens Shapps de “competentie en ervaring” om de Britse regering te leiden. Ook vicepremier Dominic Raab steunt de voormalige minister. Bij de start van Sunaks campagne zei Raab over zijn collega dat die “heeft wat nodig is” om het land door moeilijke economische tijden te loodsen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sunak is als een van de eerste kandidaten begonnen met zijn verkiezingscampagne. Hij heeft volgens Britse media al steun van genoeg partijgenoten in het parlement om deel te mogen nemen aan de interne verkiezingsstrijd. Onder de negen andere kandidaten die zich hebben gemeld, zijn minister Lizz Truss (Buitenlandse Zaken), oud-minister Sajid Javid (Gezondheid) en oud-minister Jeremy Hunt (Gezondheid en Buitenlandse Zaken).

De kandidaten mogen alleen meedoen aan de eerste stemronde van woensdag als ze dinsdag worden gesteund door minstens twintig parlementsleden. Er worden onder de parlementariërs stemrondes gehouden tot de twee populairste kandidaten overblijven. In die laatste ronde mogen alle partijleden stemmen. Op 5 september wordt bekend wie Johnson opvolgt.

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer