In Merksem is vannacht een 26-jarige man in zijn been geschoten tijdens het fietsen. © Google Street View

Man (26) tijdens fietsen in been geschoten met zwaar luchtdrukgeweer in Merksem

In Merksem is vannacht een 26-jarige man in zijn been geschoten tijdens het fietsen. Het projectiel gevonden in de schotwonde zou afkomstig zijn van een luchtdrukgeweer van zwaar kaliber. De omstandigheden worden verder onderzocht, de dader is op te sporen.

vdaa, nelo

Rond middernacht kreeg de lokale politie een melding van een getuige over een gewonde fietser in de Korte Bremstraat. “Ter plaatse trof de politie een jongeman aan met een schotwonde in het been”, vertelt Lieselotte Claessens van het parket Antwerpen.

In het ziekenhuis werd een projectiel uit de wonde gehaald, hoogstwaarschijnlijk afkomstig van een luchtdrukgeweer van zwaar kaliber. “Het slachtoffer, een 26-jarige man uit de buurt, is totaal onbekend bij de politiediensten”, voegt Claessens toe.

De omstandigheden van het incident zijn voorlopig onduidelijk, de dader is nog op te sporen. De feiten worden voorlopig gekwalificeerd als poging tot moord. “Dat is een zeer hoge kwalificatie maar onderzoek zal moeten uitwijzen onder welke kwalificatie deze feiten uiteindelijk zullen vallen”, aldus het parket. De lokale recherche van politie Antwerpen voert verder onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer