In de Korte Bremstraat in Merksem is vannacht een 26-jarige man in zijn been geschoten tijdens het fietsen. © jtp

Man (26) tijdens fietsen in been geschoten met luchtdrukgeweer in Merksem

In de Korte Bremstraat in Merksem is vannacht een 26-jarige man in zijn been geschoten tijdens het fietsen. Het projectiel gevonden in de schotwonde zou afkomstig zijn van een luchtdrukgeweer van zwaar kaliber. De omstandigheden worden verder onderzocht, de dader is op te sporen.

vdaa, nelo, jtp

Kort voor middernacht kreeg de lokale politie een melding van een getuige over een gewonde fietser in de Korte Bremstraat. Het slachtoffer reed met zijn fiets vanuit de Laaglandstraat richting het Jan Palfijn-ziekenhuis, toen hij plots werd geraakt door een projectiel. De fietser viel gewond neer in het grasveld naast de weg.

(Lees verder onder de foto.)

De plaats waar de gewonde fietser werd gevonden in de Korte Bremstraat in Merksem. © jtp

“De politie trof de jongeman ter plaatse aan met een schotwonde in het been”, vertelt woordvoerder Lieselotte Claessens van het parket Antwerpen. In het ziekenhuis werd het projectiel uit de wonde gehaald. Het bleek afkomstig van een luchtdrukgeweer van zwaar kaliber. “Het slachtoffer, een 26-jarige man uit de buurt, is totaal onbekend bij de politiediensten”, voegt Claessens toe.

De mogelijkheid bestaat dat de man op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. Kort voor het incident had een ooggetuige namelijk nog een ander schot gehoord. De omstandigheden van het incident zijn voorlopig onduidelijk, de dader is nog op te sporen.

De feiten worden voorlopig gekwalificeerd als poging tot moord. “Dat is een zeer hoge kwalificatie maar onderzoek zal moeten uitwijzen onder welke kwalificatie deze feiten uiteindelijk zullen vallen”, aldus het parket. De lokale recherche van politie Antwerpen voert het verdere onderzoek.

 © jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen