© Instagram | Mathieu Van der Poel

Ondanks zijn aanval vandaag geen beterschap: Mathieu van der Poel stapt uit de Tour

Geen Mathieu van der Poel meer in de resterende Ronde van Frankrijk. De Nederlander van Alpécin-Deceuninck kende een moeilijke eerste week, maar Van der Poel bleef toch doorgaan. Het schip strandt nu in de elfde etappe.

Jens Heylen

Na een meer dan degelijke openingstijdrit van Mathieu van der Poel leek de Nederlander te zijn vertrokken voor een goede Tour. Maar al snel ging het bergafwaarts en kwam de renner van Alpécin-deceuninck niet echt meer in het stuk voor en was hij meer achteraan het peloton te vinden dan voorin.

“Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat ik de weerslag voel van een hoogtestage. Al heb ik daar nog nooit zo een grote dip van gehad als ik nu meemaak”, gaf Van der Poel enige tijd geleden nog aan.

Tijdens de rit naar de Super Planche des Belles Filles ging het opnieuw iets beter bij Van der Poel en vertelde hij nog dat hij blij was dat hij niet eerder had opgegeven. Woensdag in de elfde etappe naar de Col du Granon was de opgave dan toch een feit. En dat na de aanval die Van der Poel van bij het begin plaatste samen met Wout van Aert.

Na een koppeltijdrit van bijna 30 kilometer werd het duo vergezeld van een grotere groep. Op de eerste klim van de dag moest Van der Poel als eerste lossen, om nadien bijgebeend te worden door het peloton. Ook die groep moest hij snel laten rijden en met nog zo’n 70 kilometer op de teller gaf de Nederlander er dan uiteindelijk de brui aan.

LEES OOK. Zieke Oliver Naesen geeft er de brui aan in de Tour

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen