Foto: Marnik Aerts

Nederlands plezierjacht strandt op zandbank in Rumst

In de buurt van Rumst is een Nederlandse plezierboot vastgelopen op een zandbank. Het koppel aan boord heeft geen rekening gehouden met het lage waterpeil. Uiteindelijk kwam de boot volledig droog te staan. De opvarenden hebben bij hoogwater hun reis kunnen verderzetten. 

Vanmiddag is een Nederlands jacht vast te komen zitten op een zandbank in de buurt van Rumst. Die zandbank ligt ter hoogte van het drierivierenpunt. Daar komen de Nete, Rupel en Dijle samen. "Het koppel aan boord heeft geen rekening gehouden met het lage waterpeil", vertelt Jan Anné van brandweerzone Rivierenland. "Het water was afgaand en bij laag water heeft het plezierbootje zich vastgevaren op de zandbank."  

Even vreesden de opvarenden dat ze gingen kapseizen volgens Anné. "Doordat het vaartuig op de zandbank stond, is het beginnen te overhellen naar een bepaalde zijde. Gelukkig is het niet gekapseisd. Uiteindelijk is het schip volledig droog gevallen en is het koppel zelf met een rubberbootje van boord geraakt. Ze zijn dan door de brandweer in veiligheid gebracht. Bij hoogwater heeft die hen ook terug naar hun eigen schip gebracht. Dat is bij hoog tij ook terug vrijgekomen. Het koppel heeft dan ook hun reis verdergezet." 

Foto: Marnik Aerts

Meest gelezen