Unieke werken van Gauguin en Pissarro te koop in Knokke

Kunstgalerij Boon Gallery biedt voor de eerste keer in ons land unieke werken aan van Paul Gauguin en Camille Pissarro. De werken zijn onderdeel van de verkooptentoonstelling "Masters of art: from impressionism to abstract art". Het familiebedrijf uit Knokke slaagde er vorig jaar al in om werken van de Franse impressionist Claude Monet aan te bieden in België.

Boon Gallery vierde zijn 30e verjaardag vorig jaar met een unieke verkooptentoonstelling waarbij drie werken van Claude Monet voor een eerste keer in België werden aangeboden. Dit jaar herhaalt de kunstgalerij dit initiatief en heeft ze opnieuw twee primeurs in petto.

Zo wordt "Pontoise" (1882) van de impressionistische schilder Camille Pissarro voor de eerste keer te koop aangeboden in ons land. Ook "L'église Saint-Ouen" (1884) van tijds- en landgenoot Paul Gauguin komt hier voor de eerste keer op de markt. Daarnaast biedt Boon Gallery werken aan van onder meer Salvador Dali, Claude Monet, Pablo Picasso, Jean-Michel Basquiat en Pierre Soulages.

De verkooptentoonstelling "Masters of art: from impressionism to abstract art" loopt van donderdag 4 augustus tot zondag 21 augustus.

Meest gelezen