Brussels Airport

Watergordijnen en genoeg pauze: zo koelt luchthavenpersoneel op tarmac van Brussels Airport af

Brussels Airport neemt tijdens deze warme dagen verschillende maatregelen om het personeel op de luchthaven te beschermen tegen de hitte. Vooral op het beton, het tarmac, kan het bloedheet worden en "is het belangrijk om voldoende af te koelen ", klinkt het bij Brussels Airport. 

"Op het tarmac kan het extreem heet worden, soms tot 42 graden", vertelt woordvoerder Nathalie Pierard van de luchthaven van Zaventem. "We voorzien, dankzij de brandweer, een watergordijn op waardoor het personeel kan afkoelen. Daarnaast vragen we hen ook om de schaduw op te zoeken en regelmatig een pauze te nemen."

Vertragingen mogelijk

Dat de bagageafhandelaars een zware job hebben, hoeft niet gezegd. Maar met de warmte wordt die job echt loodzwaar. "Zware koffers dragen is met zo'n warm weer helemaal niet evident. Daarom is het heel belangrijk dat ze voldoende pauzes nemen. Daardoor kunnen er wel wat vertragingen zijn", zegt Pierard. "Zeker aankomende passagiers moeten eventueel wat langer op hun bagage wachten. Maar we doen er alles aan om die vertragingen te beperken en we vragen hiervoor ook begrip aan de reizigers. Zeker op misschien wel de warmste dag van het jaar."

Meest gelezen