Studentenhuis in Leuven op zoek naar kok of kokkin: "Sfeer van een gezin"

Opvallende oproep van een studentenhuis in Leuven. Daar zijn ze op zoek naar een kok of kokkin die elke dag eten wil klaarmaken voor de 15 studenten die er wonen. Marleen Hoegaerts is verantwoordelijke in het studentenhuis. "Onze kokkin is momenteel ziek, daarom zoeken we vervanging." 

"Gezocht: een kok of kokkin die voor 15 man in een studentenhuis in Leuven kan koken. Telkens van 10u tot 15u, van maandag tot en met zaterdag." Die vraag stelt Marleen Hoegaerts op sociale media. Zij is verantwoordelijke van het Leuvense studentenhuis en vertelt meer over de bijzondere oproep. "Onze kokkin is momenteel ziek, en gaat niet meteen terug komen. Daarom zijn we dringend op zoek naar iemand die kan koken."

De nieuwe kok krijgt een hele takenlijst om het middageten voor te bereiden, en die is niet min. "Ik heb zelf al een keertje ingesprongen, en dat was best pittig", zegt Marleen. "Zo moet de kok of kokkin soep maken, patatjes schillen, een dessert voorzien. En daarna is er natuurlijk het opruimwerk. Vandaar dat de shift tot 3u duurt." 

De sfeer hier op kot is echt huiselijk, het moet aanvoelen als een gezin dat rond de tafel zit en samen eet

Marleen Hoegaerts

Eens de nieuwe kok of kokkin is gevonden, hoeven de studenten zich geen zorgen meer te maken over hun middageten. Al zou je natuurlijk de vraag kunnen stellen: "Waarom koken de studenten niet hun eigen potje?" Marleen: "De sfeer hier op kot is echt huiselijk, het moet aanvoelen als een gezin. De mama kookt, en de familie zet zich rond de tafel. Zo kunnen de studenten gezellig samenzitten en ook nog napraten na het eten. Dat kunnen ze trouwens ook 's ochtends en 's avonds doen, want dan is er ook eten voorzien." Al is het daarop nog even wachten op de aanstelling van een nieuwe kok of kokkin. 

Meest gelezen