© Karen Vanschoren

© Karen Vanschoren

thumbnail: null
thumbnail: null

Palfit behaalt knappe resultaten op eerste wedstrijd B-niveau toestelturnen meisjes!

Op zondag 12 maart, was het voor Palfit Paal de start van het wedstrijdseizoen in het B-niveau toestelturnen meisjes. Voor onze club kwamen Irene Sneyers en Kirsten Zeeuws in actie in dit niveau.

Karen Vanschoren

Als eerste was het de beurt aan Irene Sneyers in de categorie B13. Voor haar was het een spannende comeback na vorig turnseizoen niet deelgenomen te hebben aan de wedstrijden. Spanning alom, maar na het eerste toestel was meteen duidelijk dat ze haar mannetje zou staan op deze wedstrijd. Barre als eerste, met een eenvoudige oefening, daarna balk met enkele knappe flikken en sprongen. Nadien naar vloer, een mooi schroefje rugwaarts en een verbinding met 2 salto’s. Als laatste naar sprong met voor de eerste keer een tsukahara als wedstrijdsprong. Alweer volop spanning voor de prijsuitreiking, maar voor niets nodig, zij behaalde een knappe 8e plaats op 23 gymnasten.

Nadien was het de beurt aan Kirsten Zeeuws in de categorie B16+. Ook zij maakte een mooie comeback na een eerder uitgevoerde operatie aan haar voet. Ook hier steeg de spanning volledig op, maar na een knappe start aan balk, was de toon gezet. Op vloer enkele knappe schroeven, zowel voorwaarts als rugwaarts, alsook enkele mooie sprongen met halve draai. Dan naar sprong, met een mooie tsukahara gehoekt en als laatste barre, met voor de eerste keer een reuzendraai op wedstrijd. Ook hier was de spanning duidelijk merkbaar bij de start van de prijsuitreiking, maar ook hier voor niets nodig. Kirsten eindigde op een knappe 12e plaats van de 27 gymnasten.

Op naar het Limburgs kampioenschap binnen 2 weken!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer