VRTNWS

Vanaf vrijdag weer nachtelijke patrouilles te paard in Knokke-Heist

De korpschef van de politiezone Damme/Knokke-Heist, Steve Desmet, verwacht dat er vanaf vrijdag weer nachtelijke patrouilles te paard zullen zijn in Knokke-Heist. Normaal gezien was het de bedoeling dat er vanaf vorige weekend elke nacht gepatrouilleerd zou worden om onder andere de Nederlandse jongeren onder controle te houden. Maar door een staking van de Belgische ruiters viel dat plan plots in het water. 

De Belgische politieruiters zouden deze week samen met de Nederlandse politieruiters 's nachts patrouilleren om onder andere de overlast van de Nederlandse jongeren aan te pakken. Maar zondag om middernacht stapten de Belgische ruiters van hun paard. De staking zou een week duren, maar nu heeft de korpschef van de politiezone Damme/Knokke-Heist vernomen dat er vanaf vrijdag weer patrouilles te paard zouden zijn. "We hebben gehoord dat de cavalerie vrijdagnacht en zaterdagnacht weer ter beschikking is in onze politiezone. Dan kunnen we weer een gemengde patrouille op pad sturen. Normaal gezien ging de samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politieruiters vorige week vrijdag van start tot en met nu zaterdagnacht. Door de staking kunnen we nog maar twee dagen samen patrouilleren. Hopelijk kunnen deze samenwerking op een mooie manier afronden."

De korpschef vemeldt er ook nog bij dat er tijdens de afwezigheid van de gemengde patrouilles te paard geen incidenten waren in Knokke-Heist met Nederlandse jongeren.

Meest gelezen