© Photo News

“Veertigtal serieuze namen om Wilmots op te volgen, maar geen Van Gaal”

De Belgische voetbalbond heeft een veertigtal serieuze kandidaturen gekregen om Marc Wilmots op te volgen. Kandidaten om de nieuwe trainer van de Rode Duivels te worden mochten zich aanmelden tot 31 juli. In totaal stroomden meer dan honderd sollicitaties toe van over de hele wereld. Dat schrijft Le Soir.

Wim Conings

“Op dit moment zijn er zo’n veertigtal serieuze namen”, citeert de Waalse krant een anonieme bron binnen de voetbalbond. “Net zoals nog andere trainers van Europees -of wereldniveau hebben ook Rudi Garcia (ex-trainer van o.a. AS Roma en Lille) en Marcello Lippi (ex-bondscoach van Italië) effectief gesolliciteerd. Pin je alleszins niet vast op die namen, want er moet nog een serieuze selectie doorgevoerd worden. Van Gaal? Er waren wat makelaars die het veld wat kwamen verkennen, maar zelf heeft hij geen brief gestuurd.”

Dat lag in de lijn van de verwachtingen, want de 64-jarige Nederlander was van mening dat hij gezien zijn staat van dienst gevraagd moet worden.

© Photo News

Over twee weken al zou trainer bekend moeten zijn

Officieel wil de voetbalbond voorlopig nog niets kwijt over de selectieprocedure, al werd er wel bevestigd dat er inderdaad bijzonder veel kandidaturen zijn binnengestroomd aan de Houba de Strooperlaan. Wat vast staat, is dat het selectiecomité uiteindelijk vier of vijf kandidaten zal weerhouden. Uit dat selecte groepje zal de nieuwe trainer van de Rode Duivels gekozen worden.

De voetbalbond hoopt over een kleine twee weken al zijn nieuwe bondscoach te kunnen voorstellen. Op 1 september zal die dan zijn eerste wedstrijd leiden, de oefenmatch tegen Spanje in het Koning Boudewijnstadion.