Nederlandse snelweg afgesloten door gedumpt afval, aannemers bedreigd door boeren

In Nederland is de snelweg A1 van Hengelo richting Apeldoorn ter hoogte van Voorst afgesloten voor het verkeer, naar alle waarschijnlijkheid tot het einde van de middag op donderdag. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De snelweg is dicht door afval dat daar woensdag is gedumpt als protest tegen het stikstofbeleid van de Nederlandse overheid.

jvh
Bron: BELGA

Aannemers die de snelweg zouden opruimen, kregen bovendien te maken met bedreigingen en intimidatie. Intussen is wel een aannemer gevonden, die in de nacht van woensdag op donderdag is begonnen met het opruimen. “Er wordt hard gewerkt om de weg schoon te maken, maar de verwachting is dat de aannemer toch geruime tijd bezig zal zijn met de werkzaamheden. We houden nu rekening met het einde van de middag.” Het asbest dat er op de weg lag, is inmiddels gesaneerd, maar de rest van de rommel moet nog worden weggehaald.

De aannemers die in eerste instantie de weg zouden schoonmaken, trokken zich terug na bedreigingen en intimidatie, aldus de woordvoerder. Welk bedrijf de klus nu heeft aangenomen, kon de woordvoerder niet zeggen. “Binnen Rijkswaterstaat hebben we verder gekeken naar andere aannemers die het werk konden doen. Gelukkig hebben we die toen gevonden.”

Inmiddels staat er bij de afrit Voorst een file van zowat 8 kilometer en hebben weggebruikers een vertraging van drie kwartier. Rijkswaterstaat roept weggebruikers die donderdagochtend op pad gaan, op om goed de verkeersinformatie te checken en extra alert te zijn op de weg. “Gedurende de dag kunnen er allerlei dingen gebeuren, vooral in bepaalde delen van het land, zoals het oosten en het noorden. Het is heel onvoorspelbaar, dus wees daar bedacht op als je de weg op gaat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER