Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Tomas Urbelionis

Basissalaris Belgische werknemers gestegen met 7 procent: “Liefst 91 procent van de bedienden kreeg opslag”

Het basissalaris van werknemers in België is tussen april 2021 en april 2022 met gemiddeld 7 procent gestegen. Dat is opvallend meer dan de stijging van 2 procent van het jaar voordien. De salarisgroei, de hoogste in twee decennia, is grotendeels te verklaren door de indexeringen, blijkt uit de 29e salarisenquête van HR-dienstverlener Hudson.

8 reacties

  • Bart

    2 jaar geleden
    Dus arbeiders zijn geen werknemers?
  • Marc verschaeren

    2 jaar geleden
    Een soep waar je niet kunt doorkijken , je moet hard werken word geleerd in school om vooruit te komen ? . Daar klopt geen sikkepit van , word een slaaf van het systeem ( corrupt ) en je beloning zal zijn al wat de werkende mens niet heeft ! .
  • Rudi Bosmans

    2 jaar geleden
    En arbeiders, altijd maar bedienden, ambtenaren en gepensioneerden. Het zijn wel de arbeiders die het meest bewegen voor de economie.
  • Giany Demeyere

    2 jaar geleden
    Zie een indexering niet als loonsverhoging. Dit komt niet van je baas en telt niet als loonsverhoging op je geleverde prestaties. Waarom wordt hier enkel maar over bedienden gesproken, zijn arbeiders minder waard mischien?
  • J. VAN SCHUERBEECK

    2 jaar geleden
    Bij elke index aanpassing is men de verliezer. Vadertje Staat krijgt een ferm stuk terug en als men dan per ongeluk hierdoor nog in een hogere belastingschijf terecht komt is men helemaal de pineut.